Tanácsok, javaslatok ingatlanvásárlás előtt

Ingatlanvásárlásnál is szükségem van előzetes felkészülésre, tisztázni elvárásaim, a lehetséges kompromisszumokat, információkat gyűjteni, hogy sikeres legyen a kiválasztásom.

Ha találtam végre egy ingatlant a kedvem szerint, kérdezem az eladótól azokat amiket nem adott meg ajánlatában, de egyenlőre nem témázok az árajánlat felől! Időpontot kérek egy ingatlanszemléhez, megjegyezve, hogy a készítse elő a tulajdonlapot, a teélekkönyvi bejegyzést.. Nem teszek közben naív megjegyzéseket, se nem árulom el a kezdetben, milyen kompromisszumokat fogadnék el. Ha van egy ismerősöm aki többet ért az ingatlanok műszaki állapotának hozzávetőleges felméréséhez, megkérem jöjjön el velem. Akár a Foxinfo-nál is rákérdezhetek, talán eljönnek velem. Megérkeztem a helyszínre. Ha első látásra „nemrossz/tetszik” jelzőkkel értékelem, „hagyom magam“ úgy 10-15 percre átélni a helyszínt, tervezgetni. Nem teszek közben naív megjegyzéseket, se nem árulom el most, milyen kompromisszumokat fogadnék el. Hadd beszéljen az eladó, esetleg kérdezhetem jóindulattal: „miért tartja oly remeknek az ajánlatát a büszke árajánlattal?“ Aztán „felébresztem“ magam, és most már tárgyilagos leszek. Szemügyre veszem most az objektum műszaki állapotát alaposabban, és betekintést kérek a hivatalos okmányokba. Kérdezek adott esetben mit-mikor javítottak már, stb. A legjobb ha lapra jegyzem az információkat, meg a szkeptikusabb benyomásaimat is… Végezetül elbúcsúzom köszönettel illedelmesen, időt kérve a kielemzésre. Nem hagyom magam - az eladó által valószínüleg sürgetett - elhamarkodott döntésre. Otthon kielemzem a szerzett infókat, leírom gondolataim röviden aztán alszom rá egyet. Ha érdekel és meg akarom venni, akkor most jöhet az esetleges ár-alku, melyet érveléseimmel támasztok meg. A legjobb, ha személyesen találkozunk ismét a helyszínen és ott adom elő komoly szándékom, ajánlatom írásban – akár egy-két mondatban.

…Ne hibázzon, segítünk akkor is ha nem a mi listánkból választott ajánlatot!


TELEKVÁSÁRLÁSI HITEL KALKULÁTOR

LINK

LAKÁSHOZ JUTHATOK FIZETÉS NÉLKÜL INGYEN IS?

Igen, és az Ingatlanfox-csapatunk támogatni fog hogy minél előbb beköltözhess az általad választott településen, a kiszemelt házba! Hol választhatok magamnak egy kedves otthont?

Itt a "falusi CSOK" településlistája: LINK